Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

DIFER Fejlesztő Füzetek - Tájékozódás

Paraméterek

Sorozat DIFER
Szerző Kriston-Bordi Zsuzsanna
Cím DIFER Fejlesztő Füzetek – Tájékozódás
Alcím 5. kiadás
Kiadó Mozaik Kiadó
Kiadás éve 2022
Terjedelem 32 oldal
Formátum C/5, irkafűzött
ISBN 978 963 697 561 6
Eredeti ár:
1.380 Ft

A DIFER fejlesztőfüzetek célja, hogy biztosítsa az iskolába készülő vagy az iskolát kezdő kisgyermekek különböző részképességeinek (írásmozgás-koordináció, elemi számolási készség, téri orientáció) egyéni fejlesztéséhez szükséges gyakorlatokat.

Leírás

A DIFER fejlesztőfüzetek célja, hogy biztosítsa az iskolába készülő vagy az iskolát kezdő kisgyermekek különböző részképességeinek (írásmozgás-koordináció, elemi számolási készség, téri orientáció) egyéni fejlesztéséhez szükséges gyakorlatokat. A relációszókincs szavai térbeli, időbeli, mennyiségi, hasonlósági, cselekvési viszonyokat (történések, események, cselekvések közötti összefüggéseket) fejeznek ki. Az ilyen fajta tájékozódás megtanulása azért fontos, mert segíti a szöveg pontosabb megértését, fejleszti a beszédértést, bővíti a szókincset, valamint lehetővé teszi a beszéd útján szerzett élmények megszerzését. Fejlesztőfüzetünk feladatai alkalmasak a még kialakulatlan irányfogalom fejlesztésére, a síkbeli tájékozódás gyakoroltatására, a tárgyak, események közötti viszonyok felismertetésére, a relációszókincs bővítésére.
A feladatokat az óvodában, az iskolában vagy otthoni egyéni munka során is elvégezhetik a gyerekek. A feladatok a fejlesztés elvárt lépéseinek megfelelően követik egymást, ezért fontos, hogy a füzet kitöltése is ebben a sorrendben történjen.
 
MS-9331V
Írta: Kriston-Bordi Zsuzsanna
Lektor: Dr. W. Mikó Magdolna, Földvári Erika
Sorozatszerkesztő: Nagy József
Felelős szerkesztő: Bozsik Katalin
Illusztrációk: Molnár Mónika
 
Kapcsolódó témakör:

Tartalom

Bevezető
Játékok
Irányok – jobb
Irányok – bal
Viszonyítás
Hibakeresés
Összehasonlítás
Tájékozódás
Játékok
Tájékozódás
Iránykeresés
Összehasonlítás