Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Illem, etikett, protokoll

Paraméterek

Szerző Sille István
Cím Illem, etikett, protokoll
Alcím 13., bővített, átdolgozott kiadás
Kiadó Akadémiai Kiadó
Kiadás éve 2015
Terjedelem 632 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 05 9244 4
Ár:
6.150 Ft
5.842 Ft
Kedvezmény: 5%

A könyv célja elsősorban gyakorlati segítséget adni a mindennapi hivatalos kapcsolatokhoz és a nem mindennapi protokolláris eseményeken való viselkedéshez.

Leírás

Hogyan illik viselkedni? Kit mutassak be először kinek? Hogyan szólítsak meg egy másik embert? Melyik ruhámat vegyem fel a fogadásra és melyiket a bálra? Gyakran találkozhatunk hasonló, rendkívül egyszerűnek tűnő kérdésekkel, ám sokszor szembesülhetünk azzal a ténnyel, hogy a válasz nem is annyira nyilvánvaló.
Az illem, etikett, protokoll alkalmazásának általános műveltségünk részévé kell válnia. Ismerete és gyakorlati tudása nélkülözhetetlen társadalmi és társasági életünkben. Hivatalos kapcsolatainkban éppen annyira karrierünk kulcsa, mint szakmai felkészültségünk. Viselkedési kultúránk sorsdöntő lehet az első munkahelyi interjún, sok üzleti tárgyaláson és magánkapcsolatainkban egyaránt.
A könyv felújított és bővített tizenkettedik kiadása – mely olyan új témával is gazdagodott, mint a fogyatékkal élők protokollja – jelzi a kulturált viselkedés iránti társadalmi igényt, amely az utóbbi években egyre erősebben jelentkezik. Bizonyítják ezt olyan mozgalmak, mint az országos illemtan versenyek és nemzetközi konferenciák.
A könyv célja elsősorban gyakorlati segítséget adni a mindennapi hivatalos kapcsolatokhoz és a nem mindennapi protokolláris eseményeken való viselkedéshez. A könyvet hétköznapjainkból és a nemzetközi diplomáciából vett, helyenként szórakoztató történetek, szemléltető ábrák teszik igazán olvasmányossá, élvezetessé és hasznossá mindazok számára, akik a kulturált viselkedési normák, szokások elsajátítására törekednek, vagy ilyen irányú ismereteiket kívánják felfrissíteni, bővíteni. Ez a könyv az elmúlt húsz év alatt a hazai protokolloktatás alapművévé vált, jelenleg gyakorlatilag minden protokollt oktató intézmény tanári kézikönyve, tankönyve vagy kötelező irodalma. Ajánljuk ezt a könyvet a protokollszakmát hivatásszerűen gyakorló szakembereknek, a protokollt nélkülözni nem tudó üzletembereknek, a leendő és mai felnőtteknek, egyetemi és főiskolai hallgatóknak és mindenkinek, aki társadalmunkat, egymáshoz való viszonyunkat kulturáltabbá, megértőbbé és barátságosabbá kívánja tenni.
 
Írta: Sille István