Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Játékos számok, számolás játékosan!

Paraméterek

Szerző Gergényiné Németh Erika
Cím Játékos számok, számolás játékosan!
Alcím 1. osztályos matematika apró lépésekben! (Diszkalkuliás gyermekeknek is ajánljuk!)
Kiadó CSBOOK Kiadó
Kiadás éve 2017
Terjedelem 68 oldal
Formátum A/4, ragasztókötött
ISBN 978 615 80289 3 6
Ár:
1.590 Ft
1.510 Ft
Kedvezmény: 5%

Ebben a matematikai gyakorlókönyvben 6-7 évesek részére készültek feladatsorok, melyek segítik az ebben a korban szükséges matematikai fogalmak megértését, a mennyiség- és számfogalom kialakítását, elmélyítését.

Leírás

Ebben a matematikai gyakorlókönyvben 6-7 éves gyermekek részére találnak olyan feladatsorokat, melyek segítik az ebben a korban szükséges matematikai fogalmak megértését, a mennyiség- és számfogalom kialakítását, elmélyítését.
Rajzos, színezős és képes korongok segítségével a gyerekek könnyebben értik meg a bontás, pótlás, összeadás, kivonás fogalmát is.
Mivel a tízes átlépés sok kisgyermeknek jelent gondot, így erre is többféle feladattípust tartalmaz a könyv.
A különféle műveleteket szöveges feladatokba is foglaltam. Ezek megoldásánál még biztos igénylik a gyerekek a felnőtt segítséget, mivel olvasási technikájuk még nem megfelelő, tehát fel kell nekik olvasni. Igyekeztem olyan szöveges feladatokat is kitalálni, ahol nem a számoláson, hanem a logikán, gondolkodáson van a hangsúly.
Mivel a matematika elsajátítása, megértése a legtöbb gyermeknek kemény munkát jelent, így azt javaslom, hogy egyszerre csak 2-3 feladatot oldjanak meg, és az új fogalmakat a mindennapi életbe is próbálják bevezetni, használni. Séta közben keressenek alacsonyabb, magasabb házakat, fákat, keskenyebb, szélesebb utakat stb.
Soha ne legyenek türelmetlenek gyermekükkel, hiszen ami nekünk egyértelmű, az számukra még egy felfedezésre, megtapasztalásra váró terület. Minél játékosabban, mindennapi életükbe átültetve oldanak meg hasonló feladatokat, mint amik a könyvben szerepelnek, annál könnyebbé és szerethetőbbé teszik gyermekük számára a matematikát.