Kedvcsináló szakácskönyv
Paraméterek
Szerző | Balogh Diána – Goldman Júlia |
Cím | Kedvcsináló szakácskönyv |
Alcím | Kezdők és haladók konyhájába |
Kiadó | Tündérkert Kiadó |
Kiadás éve | 2008 |
Terjedelem | 176 oldal |
Formátum | 21x22 cm, keménytáblás |
ISBN | 978 963 88077 0 4 |
Ha már tudsz főzni, akkor ideje, hogy a család többi tagját is hagyd érvényesülni! Csak ajándékozd meg őket a Kedvcsináló szakácskönyvvel: Neked pihenést, nekik élményt és szórakozást nyújt! Ha még sohasem próbáltál főzni, pedig már 13 is elmúltál, itt az ideje, hogy belevágj. Hidd el, leesik a körülötted élők álla, ha meglátják mit műveltél… …hát még, ha megkóstolják!!! Csak győzd bezsebelni az elismeréseket! |
|
|
Leírás
– Még a rántást is odaégeted, igaz, kedveském? – tréfálkozott velem kedveskedve egy jót akaró hölgyemény kezdő szakácsnő koromban, én meg buzgón helyeseltem, és közben azon filóztam, hogy mi a fene lehet az a rántás? Abban azért egy percig sem kételkedtem, hogy odaégetném. Akkortájt még a teát is odaégettem.
Meg voltak, akik segíteni próbáltak.
– ...és a végén egyszerűen behabarod! – osztotta meg kedvenc receptjét a szomszédasszony, tisztes matróna, és én ismét csak bólogattam. Naná, egyszerűen behabarom, mi az nekem? Ez a habarás is valami olyasmi lehet, mint amikor a matektanárnő ördögi mosollyal kijelentette, hogy a példa végén „épp csak közös nevezőre kell hozni a törteket, és már kész is”. Persze, kész. Annak, aki tudja, hogy mit jelentenek ezek a szavak, annak tuti nem ügy. De kitől kérdezhet egy kezdő szakácsnő?
Családunkban a nagyi számított abszolút főzési szaktekintélynek, imádtam a főztjét. De például a pörkölt receptje úgy kezdődött, hogy „végy fél kiló szalonnát, és olvaszd ki a zsírját...” Nos, nem vagyok elvakult reformpárti, aki csak és kizárólag teljes kiőrlésű bio-tönkölybúza kenyeret fogyaszt, de azért fél kiló szalonnánál csak lehet valami egészségesebb megoldást választani!
Aztán persze megtanultam főzni, mint ahogy mindenki megtanulhat, aki kedvet érez hozzá. Hogy ne a saját kárán tegye, abban segíthet ez a szakácskönyv.
A tűzhelytől indul, vagy még inkább a konyhaajtóból, és minden kezdőnek segít megtenni odabent az első lépéseket. Követhető képekkel illusztrálva sorba veszi a főzési eljárásokat épp úgy, mint az egyszerű recepteket, oly részletességig, hogy még a legkezdőbb szakács-jelölt is talál olyan bekezdést, amit elolvasva megnyugodva sóhajthat fel: ezt még én is tudom!
És utána megnőtt önbizalommal tanulhatja meg, hogy mi a rántás, hogyan készül a habarás.
Ha már tudsz főzni, akkor ideje, hogy a család többi tagját is hagyd érvényesülni! Csak ajándékozd meg őket a Kedvcsináló szakácskönyvvel: Neked pihenést, nekik élményt és szórakozást nyújt! Ha még sohasem próbáltál főzni, pedig már 13 is elmúltál, itt az ideje, hogy belevágj. Hidd el, leesik a körülötted élők álla, ha meglátják mit műveltél… …hát még, ha megkóstolják!!! Csak győzd bezsebelni az elismeréseket!
Írta: Balogh Diána – Goldman Júlia
Illusztráció: Balogh Diána
Fotó: Zombori László