Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Móricz Zsigmond utolsó szerelme

Paraméterek

Szerző Hamar Péter
Cím Móricz Zsigmond utolsó szerelme
Kiadó Kairosz Kiadó
Kiadás éve 2007
Terjedelem 260 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 662 032 5
Eredeti ár:
2.800 Ft
2.520 Ft
Online kedvezmény: 10%

A köztudatban úgy van jelen Litkei Erzsébet, akit Móricz Zsigmond a műveiben Csibének, majd Árvácskának nevezett, mint az író modellje és nevelt lánya. De az utóbbi időkben felbukkanó naplók, levelek és visszaemlékezések azt igazolják, hogy szerepe Móricz életében jóval jelentőségteljesebb volt ennél.

Leírás

A köztudatban úgy van jelen Litkei Erzsébet, akit Móricz Zsigmond a műveiben Csibének, majd Árvácskának nevezett, mint az író modellje és nevelt lánya. Ezt a képet sugalmazzák róla a tankönyvek és az irodalomtörténeti szakmunkákban is így körvonalazzák alakját. De az utóbbi időkben felbukkanó naplók, levelek és visszaemlékezések azt igazolják, hogy szerepe Móricz életében jóval jelentőségteljesebb volt ennél.
Ebben a könyvben feltárul egész életútja az Árvácska-korszaktól a „Világ Igaza” elismerésig, és a közelmúltban feltárt dokumentumok segítségével megismerhetővé válnak Móricz Zsigmondhoz fűződő kapcsolatának eddig homályban maradt részletei. Ezek az új ismeretek sok meglepetést kínálnak az érdeklődők számára.