Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Szebben akarok írni! I. kötet

Paraméterek

Sorozat Meixner Műhely
Szerző Adorján Katalin
Cím Szebben akarok írni! I. kötet
Alcím Gyakorlóanyag dysgráphiás gyermekek részére
Kiadó Meixner Alapítvány
Kiadás éve 2003
Terjedelem 200 oldal
Formátum A/4, dosszié
ISBN MEIX02
Eredeti ár:
3.650 Ft
A „Szebben akarok írni” című gyakorlóanyag dysgráphiás (írásnehézségekkel küzdő), iskolaelőkészítős, felmentett és nagycsoportos óvodás gyermekek részére készült. Olyan vonalvezetési gyakorlatokat tartalmaz, melyek az írás előgyakorlataként foghatók fel. Játékos, rajzos formában próbálja fejleszteni a rossz kézügyességű, grafikus készségű, térben nehezen tájékozódó gyermekek író-, rajzoló mozgását, lendületes vonalvezetését.

Leírás

A „Szebben akarok írni” című gyakorlóanyag dysgráphiás (írásnehézségekkel küzdő), iskolaelőkészítős, felmentett és nagycsoportos óvodás gyermekek részére készült.
Olyan vonalvezetési gyakorlatokat tartalmaz, melyek az írás előgyakorlataként foghatók fel. Játékos, rajzos formában próbálja fejleszteni a rossz kézügyességű, grafikus készségű, térben nehezen tájékozódó gyermekek író-, rajzoló mozgását, lendületes vonalvezetését.
A feladatsor 7 részből áll. Az első 6 részben különböző jellegű vonalakat gyakorolhatnak a gyermekek, a 7. részben – mely a nagyobbaknak készült – a térbeli tájékozódást fejlesztő feladatok találhatók. Jó, ha a gyakorlatokat mindig pedagógus vagy szülő irányításával végzi a gyermek, fontos ugyanis az azonnali korrekció. Végül, de nem utolsósorban azért is fontos a pedagógus, szülő jelenléte, hogy biztassa, dicsérve ösztönözze a gyermeket. A gyakorlatokat kitartóbban, könnyebben, esetleg lelkesen végzik így. A kevésbé jól sikerült gyakorlatokat a későbbiekben újra elvégeztetjük. Dysgraphiás gyermekek azt a 4-5 feladatot, amit az órán megoldottak, otthon házi feladatként újra elvégzik.
 
Összeállította: Adorján Katalin
Lektor: Meixner Ildikó