Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Mesemondók márpedig vannak

Mesemondók márpedig vannak Katt rá a felnagyításhoz

Paraméterek

Szerző Zalka Csenge Virág
Cím Mesemondók márpedig vannak
Alcím A nemzetközi mesemondás világa
Kiadó Pont Kiadó
Kiadás éve 2016
Terjedelem 244 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 5500 17 6
Ár:
3.675 Ft
3.307 Ft
Kedvezmény: 10%

A mesemondás – akárcsak más előadóművészeti ágak – nem csak passzió, de szakma is. Ez a könyv nem csak mesemondóknak szól, hanem a közönségnek, a rendezvényszervezőknek, a tanítóknak és a szülőknek is.

Leírás

A mesemondás – akárcsak más előadóművészeti ágak – nem csak passzió, de szakma is. A világ minden táján hivatásos mesemondók ezrei dolgoznak nap mint nap a legmeglepőbb helyeken, és a legtarkább módokon.
Ez a könyv – amely A nemzetközi mesemondás világa alcímet viseli –, nem csak mesemondóknak szól. Szól a közönségeknek is, akik egy-egy újságcikk vagy plakát láttán nem tudják eldönteni, mit várhatnak egy „mesemondó esttől”. Szól a rendezvényszervezőknek, szól a tanároknak és igazgatóknak, akik kitárják az osztálytermeik ajtaját (és akik nélkül sokkal nehezebb lenne a vándor mesemondók élete). És nem utolsó sorban szól a szülőknek, barátoknak és hozzátartozóknak is, akik a kulisszák mögött aggódnak, szurkolnak, és izgulnak, ahányszor egy újabb mesemondó indul el a nagyvilágba.
Zalka Csenge Virág tíz éve éli a hivatásos nemzetközi mesemondók életét. Előszavában így vall a kötet születéséről: „Mesemondásról beszélni csak mesélve lehet – úgy mutatom be a mesemondó világot, ahogyan én ismerem. Az én utam ide vezetett; az én szemeimmel ilyen a nemzetközi mesemondás. Ha egy másik mesemondót kérdeznél, lehet, hogy nem állítaná mindennek az ellenkezőjét, de mindenképpen mást emelne ki, más ösvényeket rajzolna fel a térképre, más útravaló tanácsot adna. A mesemondás sokféle, és pont ettől jó.”