Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Növényanatómiai-botanikai terminológiai szótár

Paraméterek

Szerző Darók Judit
Cím Növényanatómiai-botanikai terminológiai szótár
Kiadó Akadémiai Kiadó
Kiadás éve 2011
Terjedelem 434 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 963 05 8921 5
Eredeti ár:
5.800 Ft
5.510 Ft
Online kedvezmény: 5%

Átfogó botanikai tárgyú nevezéktani szótár magyar nyelven mintegy fél évszázada jelent meg utoljára. E hiány pótlására szolgál ez a könnyen áttekinthető, mintegy 7000 címszót tartalmazó, gazdag ábraanyaggal bővített, korszerű terminológiai szótár. 

Leírás

Átfogó botanikai tárgyú nevezéktani szótár magyar nyelven mintegy fél évszázada jelent meg utoljára. E hiány pótlására szolgál ez a könnyen áttekinthető, mintegy 7000 címszót tartalmazó, gazdag ábraanyaggal bővített, korszerű terminológiai szótár. A szótárban helyet kapott a görög és latin eredetű szakkifejezések etimológiai elemzése is, ugyanis ezek ismerete nélkülözhetetlen a szakterület művelőivel való kommunikációban, segít a botanikai nevezéktan értelmezésében és a világhálón való információkeresésben. A mikológiai szócikkek – bár köztudottan a gombák nem a növényvilág tagjai – a neves idegen nyelvű botanikai szótárak példáját követve kerültek a kötetbe.

A szótárt haszonnal forgathatják a biológus-, gyógyszerész-, biológiatanár-, környezettan-, mezőgazdaságtan- és erdészettudományi hallgatók, illetve a növénytani diszciplínákat oktató és kutató egyetemi előadók, a középiskolai és általános iskolai biológiatanárok, a továbbtanulni szándékozó középiskolások, valamint a téma iránt érdeklődő laikusok is.

Darók Judit a Pécsi Tudományegyetem docense, a Biológia Doktori Iskola oktatója, kutatási területe a levél szövettana. Több évtizedes felsőoktatási tapasztalat birtokában gyűjtötte össze a növénymorfológia és a növényszövettan, valamint az ezekhez szorosan kapcsolódó társtudományágak alapfogalmait.

 

Akadémiai Kiadó, 2011.

Írta: Darók Judit

Lektor: Dr. Borhidi Attila, Dr. Szabó László Gy.

 

Kapcsolódó témakör:

Botanika

Tartalom

Előszó

Jelmagyarázat, rövidítések

SZÓCIKKEK

A

Á

B

C

CS

D

E

É

F

G

GY

H

I, Í

J

K

L, LY

M

N

NY

O, Ó

Ö, Ő

P

Q

R

S

SZ

T

U, Ú, Ü, Ű

V

X

Z, ZS

Latin kiejtési és helyesírási szabályok rövid összefoglalása

Biológiai vizsgálatok mérettartományai

Felhasznált irodalom