Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Látogatás a beszéd birodalmába

Paraméterek

Szerző Szabó Szilvia
Cím Látogatás a beszéd birodalmába
Alcím 2–7 éves gyermekek számára
Kiadó Fejlesztő Élménytár Könyvkiadó
Kiadás éve 2023
Terjedelem 156 oldal
Formátum A/4, ragasztókötött
ISBN 978 615 81841 3 7
Eredeti ár:
4.790 Ft

Anyanyelvi és részképesség-fejlesztő feladatgyűjtemény a nyelvi késés (megkésett beszédfejlődés) és a nyelvi zavar logopédiai terápiás ellátásához.

Leírás

Anyanyelvi és részképesség-fejlesztő feladatgyűjtemény a nyelvi késés és a nyelvi zavar logopédiai terápiás ellátásához
 
Szeretettel ajánljuk ezt a könyvet a nyelvi késés és a nyelvi zavar terápiás ellátásához kétéves kortól minden nem beszélő és beszélő gyermeknek, szülőnek, logopédusnak, gyógypedagógusnak, fejlesztő pedagógusnak és óvodapedagógusnak.
A könyv azokhoz szól, akik érzékelik napjaink és gyermekeink egyre gyakoribb problémáját: a nyelvi késés és az erre épülő nyelvi zavar diagnosztikájának és terápiás ellátásának nehézségeit, valamint rászánják az időt, hogy a gyermek egyéni és életkori sajátosságaihoz igazodva megtervezzék a fejlesztést.
A könyv anyaga elsősorban a nyelvi rendszer kiépítését, a szókincsbővítést tartalmazza részképesség fejlesztéssel tarkítva. Sokat foglalkozik szókincsbővítéssel, gyűjtőfogalmak körébe tartozó fogalmakkal, mert a „mai” gyermekek sokszor rácsodálkoznak számunkra közismertnek gondolt tárgyakra, dolgokra. A terápia további részében kezdődik a beszéd tartalmi oldalának a rendezése, a nyelvtani szerkezetek kiépítése, és befejezésként az összefüggő beszéd gyakorlása. A könyv megírása során cél volt, hogy a szülő ne legyen kizárva gyermeke terápiás fejlesztéséből, hanem aktívan együttműködjön a szakemberrel és rendszeres visszajelzést kapjon gyermeke fejlődéséről, valamint a terápia sikereiről, esetleges kudarcairól.
A könyv nem csak nyelvi késő gyermekeknek szól, hanem minden gyermeknek, akik szeretnék felfedezni az őket körülvevő világot. Élményekkel teli varázslatos látogatást kívánunk a beszéd birodalmába!
 
Írta: Szabó Szilvia
Lektor: Dombóvári Ildikó
 

A sorozat további részei: LÁTOGATÁS-KÖNYVEK

Kapcsolódó témakörök:

Szó-kép-tár sorozat

Beszédfejlesztés