Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Itt a tavasz, fut a tél, kis méhecske döngicsél

Paraméterek

Sorozat Ősztől őszig
Szerző Lukács Józsefné – Ferencz Éva
Cím Itt a tavasz, fut a tél, kis méhecske döngicsél
Alcím Óvodai játékos fejlesztések kézikönyve és fejlesztő játékok gyűjteménye
Kiadó Flaccus Kiadó
Kiadás éve 2010
Terjedelem 176 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 9412 77 4
Eredeti ár:
2.680 Ft
2.412 Ft
Online kedvezmény: 10%

Ősztől őszig című négyrészes fejlesztő játékgyűjtemény-sorozatunk harmadik kötete a tavaszi témájú játékokat foglalja magába. Olyan játékokat gyűjtöttünk össze, amelyek valamennyi óvodai témát átölelik.

Leírás

Ősztől őszig című négyrészes fejlesztő játékgyűjtemény-sorozatunk harmadik kötete a tavaszi témájú játékokat foglalja magába. Olyan játékokat gyűjtöttünk össze, amelyek valamennyi óvodai témát átölelik. Felfogásunk szerint az évszak-irányultság miatt a nevelésünk kerete a környezeti tevékenységrendszer. A tevékenységek tartalmát évszakonként rendezzük, az aktualitásokra figyelve. Ez a tervezési alap biztosítja a koncentrációt, lehetőséget ad az állandó ismétlésre, és kapcsolja az új ismeretet a régihez. Különösen igaz ez a visszatérő témák esetében: időjárás, növények és állatok, emberi munkák, közlekedés. Napi életünk így lesz természetes színtere a tanulásnak.
            Az itt található fejlesztő játékok a helyi óvodai nevelési programokban megjelenő nevelési területek megvalósítását egészíthetik ki. Gyűjteményünk ennek megsegítéséhez ad számos ötletet és játékot, amelyeket mi már kipróbáltunk és bátran ajánlunk. A játékos fejlesztések elsősorban a beszédet, a mozgást, azzal együtt a kognitív képességek kialakulását segítik elő. Mindezek egy témára épülnek, mindig ide térünk vissza vagy utalunk rá (eszközökkel, dalokkal, mondókákkal, helyzetekkel), a fejlesztések ilyen módon komplex formában történnek.
 
Írta: Lukács Józsefné – Ferencz Éva

Tartalom

Bevezető gondolatok
I. A „tél temetése” - kiszézés
II. Irány a természet!
III. Tavaszi időjárás és öltözködés
IV. Jeles napok kora tavasszal
V. Tavaszi zsongás
VI. A tavasz kincsei
VII. Jeles napok késő tavasszal
VIII. A tavasz-témakör rendszerezése
Felhasznált és javasolt szakirodalom