Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Hová bújt a matematika? III. kötet

Paraméterek

Sorozat A gyermek mindenek felett álló érdekében
Szerző Körmöci Katalin
Cím Hová bújt a matematika? III. kötet
Alcím Ügyeskedjünk együtt!
Kiadó Sprint Kiadó - Óvodai Nevelés
Kiadás éve 2015
Terjedelem 84 oldal
Formátum A/4, irkafűzött
ISBN 978 963 89557 8 4
Ár:
980 Ft

Matematikai gondolkodás fejlődését segítő munkafüzet 5-7 éves gyermekek számára. (Útmutatásokkal a feldolgozáshoz.) Az óvodás korú gyermek számára a matematikai tapasztalatok szerzésének lehetősége minden tevékenységében, így a mesehallgatás során is megmutatkozik, és azok megtapasztalása természetes módon átélhető a gyermekek számára. Ebben a kötetben Körmöci Katalin a mesét választotta a matematikai tapasztalatszerzés és a matematikai gondolkodás fejlődésének elősegítésére. 

Leírás

Matematikai gondolkodás fejlődését segítő munkafüzet 5-7 éves gyermekek számára. (Útmutatásokkal a feldolgozáshoz.)

Az óvodás korú gyermek számára a matematikai tapasztalatok szerzésének lehetősége minden tevékenységében, így a mesehallgatás során is megmutatkozik, és azok megtapasztalása természetes módon átélhető a gyermekek számára. Ebben a kötetben a mesét választottam a matematikai tapasztalatszerzés és a matematikai gondolkodás fejlődésének elősegítésére. A versek, a mesék, valamint a mondókák tartalmukban is hordoznak matematikai tényeket (három kiscica, három pillangó stb.), relációkat (fiatalabb-idősebb, több-kevesebb stb.). Ugyanakkor a cselekmény sorrendjére való emlékezés, a feszültség egyre erősebb fokozása, majd feloldása, a történetekre való pontos visszaemlékezés stb. fejlődést elősegítő tényező. A mesehallgatás során a gyermekek képességei sokoldalúan fejlődnek (testi, értelmi, szociális, kommunikációs), olyan mélységben és szinten, amelyek az egyes gyermekek sajátjai. A gyermekek az ezekkel kapcsolatos sajátos emlékképeiket előhívják, mélyítik, az újakkal kiegészítik, és azokkal együtt tárolják. A gyermeki gondolkodás fejlődésének elősegítése különösen hatékonyan megvalósítható a gondosan és tudatosan megfogalmazott kérdésekkel. A kérdések továbbgondolásra serkentenek, a meglévő tudást előhívják, belerendeznek új kapcsolatokat, problémákat vetnek fel, és további kutakodásra serkentenek.
A kötet a gyermekek fejlődését úgy segíti elő, hogy:
-          a jobb oldalon közli a mese címet, azt a képet, amelyben a gyerekek munkálkodhatnak, valamint közli azokat a kérdéseket, amelyek elősegítik a matematikai gondolkodás fejlődését,
-          a bal oldalon található maga a mese és olyan útmutatások, amelyek a gyermekekkel foglalkozó felnőttek segítségére lehetnek. Ezért a mesében kiemeltük a matematikai tartalmakra vonatkozó szavakat/kifejezéseket.
 
Írta: Körmöci Katalin 
Lektor: Perlai Rezsőné