Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Személyi edzés haladóknak

Paraméterek

Szerző Paul Hough – Brad J. Schoenfeld
Cím Személyi edzés haladóknak
Alcím Tudomány a gyakorlatban (2. kiadás)
Kiadó Krea-Fitt Kft.
Kiadás éve 2023
Terjedelem 346 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 82097 3 1
Eredeti ár:
9.000 Ft

Ez a fantasztikus szerzői gárda által írt könyv lehetővé teszi az olvasók számára, hogy jobban megértsék a személyi edzés fontos összetevői – például kliensek viselkedésváltozása, motiválása, testösszetétel változtatás, táplálkozás, a fittségi állapot nyomon követése, edzéstípusok és edzésprogramok tervezése, női, várandós, ill. idősebb kliensek, regenerációs technikák stb. – mögött meghúzódó tudományos indoklást, és iránymutatást kapjon ezek gyakorlati megvalósításában. 

Leírás

Ez a fantasztikus szerzői gárda által írt könyv lehetővé teszi az olvasók számára, hogy jobban megértsék a személyi edzés fontos összetevői – például kliensek viselkedésváltozása, motiválása, testösszetétel változtatás, táplálkozás, a fittségi állapot nyomon követése, edzéstípusok és edzésprogramok tervezése, női, várandós, ill. idősebb kliensek, regenerációs technikák stb. – mögött meghúzódó tudományos indoklást, és iránymutatást kapjon ezek gyakorlati megvalósításában. Minden fejezet összefoglalja a legmodernebb tudományos kutatások eredményeit és gyakorlatban használható ajánlásokat tesz az optimális edzésmódszerek azonosítása és a fitnesziparban elterjedt néhány mítosz eloszlatása érdekében. Az új kiadás fejezeteit több tudományág – többek között az erőnlét és kondicionálás, a fiziológia, a pszichológia és a táplálkozás – nemzetközileg elismert szakértői írták. A szerzők értelmezték és összefoglalták a tudományos bizonyítékokat, és bizonyítékokon alapuló ajánlásokat fogalmaztak meg, lehetővé téve az olvasók számára, hogy felfedezzék a legújabb koncepciókat és kutatási eredményeket, és alkalmazzák azokat a gyakorlatban. Ez a könyv a fitneszoktatók, személyi edzők, valamint a sport- és testmozgást tanuló hallgatók számára nélkülözhetetlen. Felbecsülhetetlen értékű forrás a fitneszkurzusok, a testmozgástudományi szakok és a testmozgással foglalkozó szakemberek szakmai fejlődéséhez és gyakorlati munkájához.

Paul Hough, PhD az Oxford Brookes University (Egyesült Királyság) sport- és edzéstudományi előadója. Pályafutását a fitnesziparban kezdte, miközben sporttudományi, valamint erőnléti és kondicionálási tanulmányokat folytatott. Paul a BASES akkreditált sport- és edzéskutatója, aki sport- és edzéstudományi támogatást nyújt profi és amatőr sportolóknak, a nyilvánosság tagjainak és külső szervezeteknek. Paul számos sportágban, többek között az atlétikában, a teniszben és a Forma-1-ben is dolgozott már elit kategóriás sportolókkal. Paul vezető és segédkutatóként kutatási projektekben vett részt, és számos tanulmányt publikált tudományos folyóiratokban. Jelenlegi PhD-kutatásának középpontjában az áll, hogy az alvás hogyan befolyásolja az atlétikai teljesítményt.

Brad Schoenfeld, PhD, CSCS, CSPS, FNSCA, a New York-i Bronxban található Lehman College edzéstudományi docense, ahol az emberi teljesítmény és fitnesz program végzős igazgatója. Brad több mint 250 lektorált tudományos cikket publikált különböző edzéssel és sporttáplálkozással kapcsolatos témákban, és ő a szerzője a „Science and Development of Muscle Hypertrophy” című alapvető tankönyvnek. 2016-ban megkapta az Egyesült Államok Sportakadémiája által odaítélt Dwight D. Eisenhower Fitness Awardot, valamint elnyerte a 2018-as National Strength and Conditioning Association Young Investigator of the Year Awardot. Korábban a New Jersey Devils hokiszervezet sporttáplálkozási szakértőjeként dolgozott.

 

Krea-Fitt Kft., 2023.

Szerkesztette: Paul Hough – Brad J. Schoenfeld

 

Kapcsolódó kiadványok:

Adam R. Nicholls: Sportpszichológia az edzői munkában

Szakály Zsolt: Sportedzés

Harsányi László: Edzéstudomány

Edzéstudomány-könyvcsomag

Hamar Pál: A mozgás mint személyiségfejlesztő tényező

Bognár József szerk.: Sportpedagógia

Anthony N. Turner – Paul Comfort: Erőnléti edzés

 

Kapcsolódó témakörök:

Sporttudomány

Tartalom

Bizonyítékalapú gyakorlat a személyi edzésben (Anoop T. Balachandran – Brad J. Schoenfeld)

A kliens változásának támogatása (Gary Mendoza – Gabrielle Fundaro)

Táplálkozás (Alan Aragon)

Egészségügyi és fittségi állapotfelmérés (Paul Hough – Cody Haun – Neil Stanley – Nick Tumminello)

Edzéselvek (Eric Helms)

Az edzés tervezése (Paul Hough – Cody Haun)

Hosszú távú programtervezés (periodizáció) (Stuart N. Guppy – G. Gregory Haff)

A bemelegítés (Ian Jeffreys)

Állóképességi edzés (Paul Hough)

Magas intenzitású intervallumos edzés (HIIT) (Paul Hough Cedric, Paul és Martin)

A core edzése (Marc Surdyka – Sam Spinelli)

Ellenállásos edzés (Paul Hough)

Edzés a testösszetétel javítására (Paul Hough)

Női kliensek (Jess Cunningham – Kay Robinson)

Idősebb kliensek (Sean Wilson és Ben Kirk)

Várandós kliensek (Marlize De Vivo)

Az edzésből való regenerálódás (helyreállítás) (Paul Hough – Shona Halson)